Werkplaats

  • Onderhouds tarieven Aprilia
  • Onderhouds tarieven Bimota
  • Onderhouds tarieven Benelli
  • Onderhouds tarieven Ducati
  • Onderhouds tarieven Moto Morini
  • Remapping Benelli
  • Remapping Ducati
  • Remapping Moto Morini

Uitleg onderhoud

Onderhoud is behoud, is het motto van Stretta. Volg daarom de fabrieks service richtlijnen. De Stretta service staat op een hoog peil. Naast het gebruik van uitsluitend eerste montage smeerstoffen en andere onderhoudsdelen is onze modern ingerichte werkplaats  voorzien van alle apparatuur, gereedschappen en special tools. Naast onderhoud aan alle Italiaanse merken voeren wij ook alle reparaties zelf uit. Van diagnose tot aan volledige revisie, alles gebeurt in eigen huis, met de allerhoogste precisie. Ook banden monteren en balanceren wij zelf, met veel respect voor uw aluminium of magnesium velg. Door de samenwerking met de specialisten van Snap-On Tools voorkomen wij tevens elk vorm van ‘sleutel beschadiging’.

Stretta volgt de richtlijnen van de Aprilia, Bimota, Benelli  Ducati, Moto Morini, MV Agusta en Moto Guzzi fabrieks service en vult deze aan met eigen ervaring. Een voorbeeld daar van is het stellen van de kleppen bij een Ducati. Hier vinden wij de bijvoorbeeld de Ducati richtlijn te beperkt. Daarom bieden wij de mogelijkheid tot het stellen van de kleppen aan de hand van de inbouwnorm en niet van de inspectie norm.(Ducati dealers stellen aan de hand van inspectie norm). Daarmee bent u als klant beter af omdat er niet wordt gekeken naar het (straat of race) gebruik van uw motor. Door in eigen huis ontwikkelde Stretta Tools is het bij Stretta routine om kleppen te stellen zonder cilinderkoppen te demonteren. De prijs van een beurt is belangrijk maar het belangrijkste is wat uw krijgt u voor deze prijs. Probeer bij een vergelijk altijd appels met appels te vergelijken. Een grote beurt of een desmo beurt is helaas niet bij iedereen het zelfde.
U controleert achteraf niet of alles naar de norm is  uitgevoerd, en hier zit net het  verschil.

Helaas gebruiken veel “collega's” en dealer bedrijven imitatie of aftermarket delen of worden zaken niet juist, of niet uitgevoerd. Deze bedrijven noemen zich al vaak specialist van een merk. Een laag uur tarief vind de klant altijd prima en met de kwaliteit zal het niet zo’n vaart lopen, is de gedachte erachter.
Wij kunnen het niet vaak genoeg roepen maar een verschil in werkplaatstarief zit altijd in aftermarket delen, niet of niet juist uitgevoerde werkzaamheden en het niet verzekeren van het werk. Mocht er een serieus probleem ontstaan dan staat u in de kou. Specialisme spreek je ons inziens niet over jezelf af maar laat je een tevreden klant uitspreken.

Kortom U mag vertellen hoe nauwkeurig wij ons werk moeten doen. Wij leggen u graag uit hoe dit werkt.

Het optimaliseren van uw motor behoort tot een van onze specialiteiten. Zorgen dat in elk gebied de lucht brandstof verhouding en ontsteking optimaal staat.
Het vermogen wat uw motor beschikt, word vaak meer en mooier aanspreekbaar en berijdbaarder.

Door een combinatie van software en een nauwkeurige hardware bereiken wij het beste resultaat zonder dat uw motor vermogen of betrouwbaarheid inlevert. Uw duurzaamheid word meer en aangenamer.
Voor diverse merken en modellen hebben wij al het nodige voorwerk gedaan zodat u uw motor kunt laten optimaliseren terwijl u kijkt.

Voor eigenaren met specifieke wensen en accessoires kunnen wij uw motor custom mappen.  Wij herschrijven uw software naar in afstemming met uw wens.

Dankzij onze uitgebreide diagnostische apparatuur is het afstellen van uw motor één van onze specialiteiten geworden.
Zo sporen wij eventuele oneffenheden aan de kleppen en in de verbrandingsruimte op door endoscopisch onderzoek. Beoordeling bij uw Ducati of de krukas-plug er aan het uitlopen is kan hiermee ook. Dat scheelt montage en dus kosten voor de klant. Na constatering van een (toekomstig) probleem, worden onze klanten op de hoogte gesteld voorzien van ons advies. Daarna kan de klant beslissen of de reparatie uitgevoerd moet worden. Kortom: Uw motor verlaat ons bedrijf niet voordat alles weer perfect in orde is gemaakt.

Stretta heeft veel ervaring met het verbeteren van de prestaties van haar merken. Niet alleen met het verhogen van de snelheid of het vermogen opvoeren, maar ook met het verbeteren van het weggedrag of het comfort. Ook dat is Tuning. Voor race afstellingen hebben wij daarom een speciale service.

De bouw van onze merken maakt het niet gemakkelijk snel een kant klare oplossing paraat te hebben voor specifieke wensen, de vele variabelen in de structuur van het frame, de ophanging en het motorblok. van een motor, vereisen ervaring om daar een balans in te brengen en te behouden. Voeg daar aan toe het zeer uitgebreide leveringsprogramma van onze merken en duidelijk wordt dat tuning niets iets is wat in een handomdraai geregeld kan worden.

Het uitgangspunt van Stretta bij tuning is de vraag eerst proberen op te lossen met originele onderdelen. Daarnaast hebben ook andere leveranciers goede oplossingen voorhanden. Hierin is het echter wel de kunst het kaf van het koren te scheiden. Vervolgens zoekt Stretta verbeteringen in de prestaties in onderdelen die de motorfiets niet definitief wezenlijk veranderen. Dat is ook heel belangrijk voor de inruilwaarde!

Kortom: Tuning begint bij goed luisteren naar de klant en op basis van praktische kennis en ervaring adviseren. Een klant van Stretta weet in elk geval precies wat er gaat veranderen, waarom dat zo gebeurt en wat het kost. Resultaat is een tevreden eigenaar met een motorfiets die rijdt zoals gewenst.